Klantreferentie Kooiker Installatie

Jan Roelof Kooiker van Kooiker Installatie uit Staphorst. In de belangstelling staan doet hij liever niet, wel wil hij graag vertellen wat de inzet van TNP groep hem en zijn onderneming heeft opgeleverd.

Vanuit TNP Groep hebben we Kooiker installatie b.v. begeleid bij de bedrijfsopvolging, waarbij Jan Roelof Kooiker het eigendom heeft overgenomen van vader Hendrik. Jan Roelof vertelt: “Ik had het al vaker met mijn vader gehad over bedrijfsopvolging maar we hadden het niet concreet gemaakt en stelden het steeds uit. Met behulp van TNP Groep hebben we samen verschillende gesprekken gevoerd over wat wij beiden belangrijk vonden bij de overdracht. Hierbij kwamen zaken naar voren waar we zelf niet aan hadden gedacht. Daarnaast zorgden ze voor een duidelijk tijdspad waarin we de overdracht gingen regelen. Naast een stok achter de deur richting ons, waren ze dat ook richting accountant en notaris. Je wordt heel snel weer opgeslokt door werkzaamheden in je bedrijf en dan heeft het opvolgingstraject niet altijd prioriteit. Heel waardevol dat iemand dit traject voor je bewaakt.”

Tijdens het bedrijfsopvolgingstraject kiest Jan Roelof ervoor om een bedrijfsscan voor zijn onderneming te laten uitvoeren. “De onderneming draaide goed, maar toch wilde ik weten of er onderdelen in het bedrijf waren die beter of slimmer konden. Ook wilde ik de medewerkers betrekken bij de bedrijfsopvolging. Het is voor medewerkers een verandering ondanks dat ik al werkzaam was in de onderneming. Vanuit de medewerkers kreeg ik hier veel positieve reacties op.”

Jan Roelof geeft aan zelf een techneut te zijn en daardoor zich snel te richten op de werkzaamheden van alle dag. “Ik ben nu veel meer strategisch aan het denken in plaats van met de dagelijkse operatie bezig te zijn. Ik heb overleggen ingevoerd met projectleiders en servicemonteurs en meer verantwoordelijkheden gedelegeerd. Er is meer duidelijkheid gecreëerd in de organisatie wat het voor mij makkelijker maakt om aan te sturen en voor de medewerkers fijner om in te werken. Ik werk nu aan mijn onderneming in plaats van erin…”

Medio dit jaar hoopt Kooiker installatie te gaan verhuizen naar een nieuw pand welk nu in aanbouw is op industrieterrein De Esch IV. “We zijn uit ons jasje gegroeid en hebben gedacht aan verbouwen van ons huidige pand, gelukkig kwam er een optie om nieuw te bouwen. We kijken er naar uit om straks vanuit het nieuwe pand te gaan werken”.

Jan Roelof en Kooiker installatie bedankt voor de fijne samenwerking en veel succes in het nieuwe pand!

#Bedrijfsscan #Bedrijfsopvolging #Begeleiding