Implementatie van S&OP kan en moet veel korter, maar hoe?

Vraagstuk twee: de trends op de lange termijn

Het tweede vraagstuk buigt zich over de trends op de lange termijn. Langetermijntrends zoals duurzaamheid en de nieuwe producten die uit deze trend voortkomen hebben effect op de S&OP. Wat is de impact van de nieuwe producten die hieruit voortkomen op de lange termijn? Kunnen mijn leveranciers mee in de trend? Wellicht bestaan er geen bedrijven die de nieuwe producten kunnen leveren. Deze vragen bepalen onder andere hoe er binnen organisaties wordt omgegaan met trends op de lange termijn.

Vraagstuk drie: incidenten met een langdurige impact op de supply chain

Neem het voorbeeld van de Ever Given die het Suezkanaal blokkeerde. In hoeverre wordt jouw supply chain hierdoor geraakt? Wanneer de problemen zich beperken tot een maand of twee is het leed wellicht te overzien. Kom je tot de conclusie dat dit veel langer zal duren, moet je erop anticiperen. Het is een kwestie van plannen.

Herken jij deze vraagstukken binnen jouw organisatie? Hoe wordt en binnen jouw organisatie omgegaan met deze vraagstukken?

Binnenkort volgt nog een laatste vraagstuk dat we behandelen.

Benieuwd naar hoe wij deze vraagstukken aanpakken? De adviseurs van @SSCA helpen je graag van Troubles Naar Profit. Wil je eens sparren over deze onderwerpen, neem dan contact met ons op.