Alleen het digitaliseren van supply chains is niet de oplossing

Het slechtste wat we kunnen doen is een achterhaalde werkwijze een oppepper geven door die sneller en papierloos te maken. Het enige resultaat is dat we sneller worden in slecht presteren.

Wat maakt een supply chain excellent? Hoe krijg je dat voor elkaar? En hoe blijf je excellent? Vanuit een brede analyse van bedrijven blijkt dat de combinatie van vier factoren de grootste correlatie van de waarde van bedrijven aantoont:

💥Groei
💥Brutowinstmarge
💥Omloopsnelheid
💥Return on invested capital.

Een factor als werkkapitaal hoort niet in dat rijtje thuis. Werkkapitaal is een gegeven dat is samengesteld uit andere factoren.

Veel mensen verbergen het feit dat ze geen vooruitgang boeken op het gebied van voorraad door te wijzen op de kasstroom. Ze zijn tevreden met hun voorraadniveaus terwijl ze dat niet zouden moeten zijn.

Het is verbazend te zien hoe weinig bedrijven bewust sturen op verbetering van de genoemde combinatie van vier factoren.

Het probleem is dat ze focussen op slechts één factor. Daardoor raken hun supply chain uit balans. Wil jij ook meer balans in je bedrijf en supply chain?