Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Ik houd van mooie veelzeggende en inspirerende spreuken. Van Einstein, Nelson Mandela, Steve Jobs en Gandhi. Maar ook van Pippi Langkous.

Vandaag is de verjaardag van Pippi. Ik vond haar gewéldig toen ik klein was. En nog trouwens! Pippi, een stoere meid die de gekste dingen beleefde. In de verhalen van Pippi zitten mooie levenslessen. Als klein meisje viel het mij niet zo op, maar toen ik later met mijn dochters naar de filmpjes keek des te meer.

De meest bekende is waarschijnlijk deze: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’ Het is een beetje brutaal en het straalt kracht uit. Wat het eigenlijk zegt is: Probeer nieuwe dingen en wees niet bang om te falen.

En ken je deze? ‘Alle geweldige dingen die ooit in deze wereld zijn gebeurd, gebeurden eerst in iemands verbeelding’.

Als ik denk aan Pippi, dan denk ik aan creativiteit. Denken in mogelijkheden, in oplossingen en in kansen. Out of the box en met een positieve spirit. Daarmee kom je verder dan je denkt!

Een organisatie kan soms ook wel wat Pippi-spirit gebruiken om problemen en uitdagingen aan te pakken. SSCA helpt je graag met creatieve en praktische oplossingen!