Klaar voor efficiëntie?

Na de vakantie ben je uitgerust weer aan het werk gegaan. Dat is fijn! Met nieuwe energie ben je de werkvloer opgestapt. Klaar voor een frisse start. Je denkt: dat ene pijnpunt, die inefficiëntie of dat proces ga ik nú aanpakken. Verandering is nodig. Je start en er lijkt verandering te komen. Met de nadruk op ‘lijkt’. Hoe lang heb je dit energieke gevoel vast kunnen houden?

Hoe gaat het? Goed!

De schijn hooghouden en onze problemen voor onszelf houden, daar zijn we goed in. Waarom is dat eigenlijk zo? Zijn we ‘bang’ voor de mening van anderen of vinden we het lastig om hulp te accepteren?

Wanneer binnen een bedrijf de vinger op de zere plek gelegd wordt, zijn we geneigd om snel over te stappen op een onderwerp wat succesvol is.
Ongemak wegpoetsen, negeren of vasthouden aan het bestaande helpt niet om je beter te voelen. Het helpt ook niet bij het realiseren van jouw toekomstvisie/droom.
Ongemak dient zich aan onder de waterspiegel. Vooral wanneer de bedrijfsresultaten (nog) goed zijn wordt het ongemak niet gezien.
Voordat ongemak de overhand krijgt moet je actie ondernemen.

Dat vraagt om lef, maar ook om inzicht in je organisatie. Hoe krijg je dat inzicht?
Veel mensen die ouder worden, krijgen te maken met een slechter zicht. Een bril is vaak de oplossing.

Zo gaat dat ook binnen bedrijven en organisaties. Bedrijfsblindheid en tunnelvisie kunnen voor ongewenste ongemakken zorgen.

Ga eens langs bij de opticien en laat iemand met je meekijken.

Smit Supply Chain Advies staat voor je klaar om jouw organisatie effectiever, efficiënter en professioneler in te richten. Praktisch en persoonlijk. Dat is de BedrijfsScan die jouw verbeterpotentieel naar boven haalt.

Hoe ziet dat eruit? Lees meer over de BedrijfsScan. Of neem direct contact op voor een eerste gratis strategiesessie.