Klantreferentie Breman Utiliteit Zwolle

Dinand Veurink, Operationeel Directeur van Breman Utiliteit Zwolle over zijn ervaringen met het Effectief Leiderschapsprogramma 

 Ik heb het Effectief Leiderschapsprogramma als zeer positief ervaren. De setting was ontspannen, wat mede te danken was aan de goede sfeer in de groep en de uitstekende begeleiding van Alexander, de trainer. Dit zorgde ervoor dat we open konden zijn en effectief aan de slag konden gaan met verschillende vraagstukken.

De aanleiding voor het Leiderschapsprogramma was de BedrijfsScan die TNP Groep bij ons had uitgevoerd. Deze scan bracht de behoefte aan leiderschapsontwikkeling aan het licht. We besloten daarom om te beginnen met het MT en op basis van de ervaringen eventueel de training uit te breiden naar de projectleiders.

De training heeft vooral bijgedragen aan mijn bewustwording als leider. Een voorbeeld hiervan was een sessie over huftergedrag. Hier leerden we dat humor goed is, maar dat het belangrijk is om te weten wanneer een grapje geen grapje meer is. Deze bewustwording heeft me geholpen om in de praktijk effectiever leiding te geven. Om de geleerde inzichten niet te vergeten, heb ik nog steeds dagelijks een reminder in mijn agenda staan. Dit helpt me om me bewust te blijven van de punten waarop ik wil blijven werken en me ervan te verzekeren dat ik ze niet uit het oog verlies.

Het Leiderschapsprogramma heeft ons als team op een andere manier met elkaar laten kennismaken. Het heeft onze teamvorming versterkt doordat we op een persoonlijk niveau elkaars sterke punten en uitdagingen leerden kennen.

Ik zou het programma absoluut willen aanbevelen. Het feit dat we na het MT ook andere leidinggevenden binnen onze organisatie hebben laten deelnemen aan het programma zegt genoeg. Het programma biedt een prettige en positieve leerervaring, waarin je niet het gevoel hebt dat je naar een standaard cursus gaat. Het is een waardevolle investering in jezelf en je leiderschapsvaardigheden, die je met een goed gevoel naar huis laat gaan.