Laatste 5 jaar meer verandering van de 50 jaar ervoor!

Laatste 5 jaar meer verandering van de 50 jaar ervoor!

Organisaties hebben in deze eeuw meer veranderingen moeten doormaken dan in de laatste vijftig jaar van de vorige eeuw. Dit geld niet alleen voor jouw collega-ondernemer, maar ook voor je eigen organisatie! Heb jij je wel eens afgevraagd wat er de komende 10 jaar voor jouw organisatie of branche gaat veranderen?👀

De laatste vijf jaar zijn er zelfs meer veranderingen geweest dan de vijftig jaar daarvoor. Aan de horizon zien organisaties nog veel meer veranderingen opdoemen. De digitalisering van onze maatschappij en de druk om mee te kunnen in disruptieve innovaties, zullen niet afnemen. Misschien wel de grootste kracht: door digitale innovatie in de vorige eeuw, werden organisaties dominant door schaalgrootte te verkrijgen en klanten aan zich te binden, ofwel ‘in te sluiten’. 🚀 Aanvankelijk door grootschalige productie later door supply chains of informatie te beheersen.

De enige manier om de klant voor je te winnen, en dus het enige competitieve voordeel dat ondernemingen nog hebben, is een strategie die de focus legt op kennis van en betrokkenheid bij de klant. 👈 Ze richten zich op een kernbehoefte die de eindgebruiker begrijpt en ze dringen binnen in de fysieke wereld van fabrieken en distributienetwerken, ’the internet of things’.
De essentiële vraag is hoe ondernemingen betere manieren kunnen vinden om de fundamentele en latente behoeften van klanten en medewerkers weten te bevredigen.” Zij hebben grote invloed op alle aspecten van de bestaande organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van datamanagement, pricing en het management van arbeid en kapitaal.

Bovenstaande geeft de noodzaak aan om tijd te besteden aan de toekomst van je organisatie. Klaar voor een reis naar verbetering? Smit Supply Chain Advies helpt je op een praktische wijze van heden naar de toekomst!

Plan via de button een gratis online sparringsessie met Dick Smit of Bert-Jan Pleijsier of maak een afspraak op locatie!

Gratis online advies