Roddelen op het werk

Het gebeurt overal. Roddelen. Dit begint al in de kleuterklas (zo niet eerder), komt de hele basisschooltijd voor en wordt nog vele malen erger op de middelbare school. Mocht je denken dat je er na je schooltijd vanaf bent dan moet ik je teleurstellen. Binnen elk bedrijf wordt geroddeld. 

Echter, jezelf presenteren als beter dan anderen door negatief te roddelen doet respect voor jou afnemen. Wat het respect voor jou doet toenemen, is die anderen presenteren als beter. Hoe? Door te roddelen? Pósitief te roddelen. 

Als leidinggevende is het belangrijk positief te roddelen om in contact te blijven met je team en om je team met elkaar te laten verbinden. Het is tevens ideaal voor leidinggevenden die het lastig vinden om complimenten uit te delen. 

Positief roddelen is onderdeel van het programma “Werkidentiteit”, een programma wat als doel heeft een team te smeden, het openstaan te vergroten, de onderlinge relaties te verbeteren en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dit programma is onderdeel van ons Effectief Leiderschapsprogramma, maar kan ook los worden afgenomen. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden!