Praktisch aan de slag met leiderschap!

Hidden

Effectief Leiderschapsprogramma

Stap in de wereld van Effectief Leiderschap en transformeer niet alleen jezelf maar ook je team. Of je nu de rol van leidinggevende vervult of samen met je managementteam deelneemt, deze training is de sleutel tot een team dat bruist van energie, motivatie en veerkracht. Ontdek hoe je de psychologische basisbehoeften op de werkvloer optimaal vervult, waardoor verzuim daalt, teamspirit stijgt en prestaties de lucht in schieten.

Wat haal je eruit?

  • Speel in op jullie krachten, leer je eigen sterke punten en die van je teamleden herkennen en inzetten. Maak van jullie diversiteit jullie sterkte.
  • Voel de pulse van je team, word meester in het aanvoelen van de onderstroom binnen je team. Weet wat er leeft en hoe je als leider daarop inspeelt, zodat iedereen zich gehoord en gezien voelt.
  • Creëer de ultieme teamspirit, leer de kunst van het faciliteren van samenwerking. Zorg ervoor dat je teamleden niet alleen naast elkaar werken, maar ook mét elkaar.
  • Groei Samen, ontdek hoe je niet alleen je team laat bloeien, maar ook je eigen leiderschapsskills naar een volgend niveau tilt.

Deze training geeft je de tools om niet alleen een leider te zijn, maar een inspirator die het beste in het team en in zichzelf naar boven haalt. Ben je klaar om samen met je team de volgende stap te zetten?

Ontdek de kern van Effectief Leiderschap

Duik diep in de essentie van wat het betekent om een effectief leider te zijn met ons Effectief Leiderschapsprogramma. Aan de hand van 8 cruciale aandachtsgebieden ga je op een ontdekkingsreis naar zelfontwikkeling. Je gaat intensief aan de slag met je eigen waarden, leiderschapsstijlen, voorkeuren, sterke en zwakke punten, en uitdagingen. Aan het einde van dit traject heb je niet alleen een diep inzicht in jezelf als leider, maar weet je ook hoe je ervoor zorgt dat jouw team jou volgt op basis van respect en gezag, in plaats van macht.

Programma opzet en aanpak

We hebben dit programma zorgvuldig ontworpen om je voldoende tijd te geven om de leerstof te absorberen en in de praktijk te brengen. Elke sessie begint met een reflectiemoment om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Daarna duiken we in een nieuw thema, gesteund door solide theorie, waarna we dit met interactieve oefeningen direct toepasbaar maken. We sluiten elke bijeenkomst af met praktische opdrachten, zodat je klaar bent om het geleerde in je eigen werkomgeving te implementeren.

De inhoud van onze training is wetenschappelijk onderbouwd en wordt specifiek aangepast aan de behoeften van jouw organisatie. Feedback speelt een cruciale rol in dit proces; het helpt je om je sterke punten te benadrukken en je uitdagingen aan te pakken. Zo kun je het beste uit jezelf en je leiderschapsstijl halen.

50% subsidie

Dit programma komt mogelijk in aanmerking voor 50% subsidie, waardoor het een nog aantrekkelijkere investering in jezelf en je team wordt. Informeer naar de mogelijkheden en hoe je deze kans kunt benutten om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen.

Download de brochure om jouw interesse kenbaar te maken

Werken met specialisten

Of het nou gaat om de strategie ontwikkeling, implementatie van systemen, het optimaliseren van processen of persoonlijke- en teamontwikkeling. Voor elke fase in het traject hebben wij specialisten in huis.

Veranderen lukt alleen wanneer je de taal van de praktijk spreekt en de medewerkers centraal stelt. In vier fases van de TNP programma’s is alles gericht op verbinding, eigenaarschap en een praktische vertaling.

De kernwaarden vertaald in onze dienstverlening

Eén aanspreekpunt

Je kunt alle vragen op één plek stellen. Bij elk traject is communicatie cruciaal. Alles draait om de juiste verbinding. Daarom krijg je aan het begin een projectleider aangewezen, waar jij altijd terecht kunt.

Concrete implementaties

Wij willen jou concreet helpen in jouw verandering of groei. Dus geen rapport in de kast, maar concrete verbetervoorstellen die we met eigenaarschap in de organisatie implementeren. Het resultaat is en blijft zichtbaar.

Professionele expertise

Elke verandering vraagt een verschillende mix van expertises. Wij zijn onvergelijkbaar met de meest cruciale expertises aan boord en kunnen dit waar nodig binnen de programma’s inzetten. Zo waarborgen wij jouw succes.

Vraag een BedrijfsScan aan om jouw verbeterpotentieel te ontdekken!

Wat klanten vertellen..

Jan-Paul Monster, Directeur Coldtec

“Door het programma Effectief Leiderschap heb ik geleerd hoe ik mijn medewerkers in hun kracht zet. Ik pak het werk niet uit hun handen, maar geef handvatten zodat zij verder kunnen. Medewerkers zochten naar de stip op de horizon. Waar staat Coldtec nu? En ik als persoon binnen het bedrijf? Waar groeien we heen? Dankzij het programma kan ik, samen met mijn medewerkers, die stip op de horizon zetten”

Dinand Veurink, Operationeel Directeur van Breman Utiliteit Zwolle

“Het feit dat we na het MT ook andere leidinggevenden binnen onze organisatie hebben laten deelnemen aan het programma zegt genoeg. Het programma biedt een prettige en positieve leerervaring, waarin je niet het gevoel hebt dat je naar een standaard cursus gaat. Het is een waardevolle investering in jezelf en je leiderschapsvaardigheden, die je met een goed gevoel naar huis laat gaan.”

Alice Haklander, Teamleider bij Smienk Trapliften

“Wij hebben gezamenlijk met de teamleiders het leiderschapsprogramma gevolgd bij TNP Academy. (…) Het heeft ons zeer veel gebracht. Tijdens de trainingen pas je al dingen toe, per direct. En ik zou zeggen: zit je in dezelfde positie, ben je teamleider, ga het zeker doen, want wij zijn zeer tevreden.”

Peter Riezebos, Directeur-eigenaar Daktec

“Wij hebben gezamenlijk als directie en bedrijfsleiders het leiderschapsprogramma gevolgd. We hebben gelachen, er was vertrouwen en openheid. Er is veel geleerd en het is heel goed voor de teambinding.”

Klaas Kooiker, Directeur-eigenaar Kooiker Groep

“Onder de bezielende leiding van de trainer hebben wij elkaar de spiegel voorgehouden. Wat gaat er goed, wat kan beter en welke tools gebruik je daarvoor.

Theorie en praktijk door mooie opdrachten samen uit te voeren. Ontdekkend wat je van elkaar kunt leren en enorm stimulerend.
Als je ervaringen kunt delen mag je van je eigen team en collega’s veel terug verwachten.”