Implementatie van S&OP kan en moet veel korter, maar hoe?
De komende periode nemen wij jullie mee in een aantal vraagstukken rondom de implementatie van S&OP.
Misschien herken jij het ook: S&OP projecten met lange implementatietijden, de afstemming tussen de afdelingen laat te wensen over en het lijkt onmogelijk om de juiste stakeholders aan de tafel te krijgen. Implementatietijden van twee jaar of langer zijn een echte no go, zeker wanneer je de belangrijkste stakeholders aan de tafel wilt krijgen én houden. Een praktische aanpak voor de implementatie van S&OP lijkt hierbij de uitkomst. Fietsen leer je ook niet in een theoriecursus, hiervoor moet je gewoon gaan beginnen en leren van je fouten.
De komende tijd nemen wij jullie mee in vier relevante vraagstukken die hieraan ten grondslag liggen. In deze blog starten we met het eerste vraagstuk: de realisatie van het door de directie opgestelde businessplan.
Vraagstuk één: het businessplan
In de praktijk zien we vrijwel altijd een gat ontstaan tussen het businessplan dat is opgesteld door de directie en het punt waarop de supply chain denkt uit te komen. Dit moet dan ook het onderwerp van de discussie zijn. Door aan te tonen wat het gat is en dit te vertalen naar de omzet en marge per productgroep of regio, kun je hierover het gesprek met de stakeholders aangaan. Binnenkort volgen meer vraagstukken die we behandelen.
Wat zijn jouw ervaringen met S&OP implementatie? Waar lopen jullie als organisatie tegen aan?
De adviseurs van @SSCA helpen je graag van Troubles Naar Profit. Wil je weten hoe wij dit zouden aanpakken of heb je behoefte om te sparren over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.