Doorbouwen op het fundament van leiderschap!

Hidden

Programma Managementvaardigheden

Doorbouwen op het fundament

Na het leggen van een stevige leiderschapsbasis met het Effectief Leiderschapsprogramma, is het tijd om dieper te duiken en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Ons Programma Managementvaardigheden bouwt voort op wat je al hebt geleerd en breidt je kennis en kunde uit op cruciale gebieden zoals leiderschap, communicatie, besluitvorming en strategisch denken.

Verdiepend en concreet

In dit vervolgprogramma leer je effectief beslissingen nemen, zelfs onder druk. Je ontdekt hoe je jouw team kunt motiveren en inspireren om continu te verbeteren en problemen op te lossen. We gaan dieper in op hoe je jouw team nog effectiever kunt managen door slim te delegeren en teamwork te stimuleren. Daarnaast verkennen we het belang van emotionele intelligentie, het oplossen van conflicten en het nastreven van strategische en tactische doelen – allemaal essentiële vaardigheden voor een succesvol leidinggevende.

‘Harde en zachte’ doelen

Onze aanpak is holistisch: we richten ons op zowel de ‘zachte’ als de ‘harde’ aspecten van leidinggeven. Dit betekent dat we evenveel aandacht besteden aan de menselijke kant van je team als aan het behalen van organisatorische doelstellingen. Door deze gebalanceerde focus ontwikkel je de veelzijdigheid die nodig is om zowel je team als je organisatie naar succes te leiden.

Bekijk kalender

Inhoud

Dit vervolg op het Effectief Leiderschapsprogramma duikt dieper in de essentiële aspecten van managementvaardigheden. We focussen op het verder ontwikkelen van jouw leiderschapskwaliteiten, communicatie, besluitvorming en strategisch denken vanuit een gezamenlijke missie en visie. Naast het doorbouwen op het leiderschapsfundament voegen we de volgende aandachtsgebieden toe:

  • Versterken van kernwaarden: We zetten in op het presenteren en verduidelijken van de organisatie kernwaarden in relatie tot gedragsdoelstellingen, waardoor de leiderschapsbasis verder wordt verstevigd.
  • Eigenaarschap vergroten: Door leidinggevenden actief te betrekken bij het ontwikkelen van een bedrijfsassessment, bouwen we voort op het leiderschapsfundament door verantwoordelijkheid en eigenaarschap te stimuleren en meetbaar te maken.
  • Verandermanagement: Vaardigheden om leiding te geven aan en te navigeren tijdens organisatorische veranderingen, inclusief het beheren van weerstand en het motiveren van teams door overgangsperioden.
  • Strategische Planning: Het vermogen om langetermijnvisies en -doelen te ontwikkelen, en deze te vertalen naar actieplannen en concrete resultaten.

Dit programma is jouw kans om de leiderschapsvaardigheden die je al bezit, verder uit te bouwen en te verdiepen. Door een sterke focus op zowel de ‘zachte’ als ‘harde’ kanten van management, zorgen we ervoor dat je niet alleen bouwt op je leiderschapsfundamenten, maar deze ook vertaalt naar concrete, meetbare resultaten binnen je organisatie. Je ontwikkelt vaardigheden die essentieel zijn voor het navigeren van de complexe uitdagingen van vandaag en het leiden van je team naar succes.

Werken met specialisten

Of het nou gaat om de strategie ontwikkeling, implementatie van systemen, het optimaliseren van processen of persoonlijke- en teamontwikkeling. Voor elke fase in het traject hebben wij specialisten in huis.

Veranderen lukt alleen wanneer je de taal van de praktijk spreekt en de medewerkers centraal stelt. In vier fases van de TNP programma’s is alles gericht op verbinding, eigenaarschap en een praktische vertaling.

De kernwaarden vertaalt in onze dienstverlening

Eén aanspreekpunt

Je kunt alle vragen op één plek stellen. Bij elk traject is communicatie cruciaal. Alles draait om de juiste verbinding. Daarom krijg je aan het begin een projectleider aangewezen, waar jij altijd terecht kunt.

Concrete implementaties

Wij willen jou concreet helpen in jouw verandering of groei. Dus geen rapport in de kast, maar concrete verbetervoorstellen die we met eigenaarschap in de organisatie implementeren. Het resultaat is en blijft zichtbaar.

Professionele expertise

Elke verandering vraagt een verschillende mix van expertises. Wij zijn onvergelijkbaar met de meest cruciale expertises aan boord en kunnen dit waar nodig binnen de programma’s inzetten. Zo waarborgen wij jouw succes.

Vraag een BedrijfsScan aan om jouw verbeterpotentieel te ontdekken!